Uforutsette kostnader

Nesten 40% av alle som bruker forbrukslån bruker pengene på uforutsette kostnader. Kredittkortgjeld brukes over 40% på uforutsette kostnader. Det viser hvor lett det er å bruke kredittkortet. Det er også mer fleksibelt å bruke kredittkortet. Du trenger ikke ta opp et forbrukslån på 100.000 kroner når du bare kan dra kredittkortet. Kredittkortet gir deg 45 dager med gratis penger, så du trenger ikke stresse med å betale det tilbake. Kanskje klarer du å betale tilbake noe, mens noe annet tar du på et mindre forbrukslån senere. Bruken av kredittkort i vanskelige situasjoner kan gi deg litt mer tid til å tenke over hvordan du ønsker å refinansiere situasjonen du har kommet deg opp i.

Forbruksvarer
40% av alle forbrukslån brukes på forbruksvarer. Her er tallet hele 50% av alle kredittkort drar ved kjøp av forbruksvarer. Denne sterke bruken kredittkort ved kjøp av forbruksvarer og ved betaling av uforutsette kostnader betyr at man ofte trekker kredittkortet først. Når vi igjen ser at forbrukslån er et ofte brukt middel for å nedbetale dyrere gjeld ser vi at denne dyre gjelden er kredittkortgjeld som blir nedbetalt.

Reiser
Under 20% av forbrukslån blir brukt på reiser mens 40% av kredittkortgjelden blir brukt på reiser. Det er ganske lett å forstå da mange kredittkort har bonusprogram for kjøp av billetter med forskjellige flyselskaper.